Súgó

A Pest Megyei Építész Kamara honlapjának felépítése és használata

.
Felépítés

.
Főoldal (www.pmek.hu):   A PMÉK honlapjának nyitóoldala
.
Szervezet főmenü:   A PMÉK választott tisztségviselőnek felsorolása, területi csoportok, alapszabály, szabályzatok
.
Alkotók főmenü:   A PMÉK aktív (nem szüneteltetett, nem külön névjegyzéken lévő) tagjainak dinamikus adatbázisa. A névsort és az alapadatokat az admin kezeli, egyes személyes adatokat a tagok is változtathatnak. Nem hivatalos, tájékoztató jellegű adatbázis.
.
Alkotások főmenü:   Az Alkotók közreműködésével készült épületek, építmények adatbázisa, célja megjelenési felület biztosítása az Alkotóknak. Tartalmát maguk az Alkotók töltik fel és kezelik, vállalva az ezzel járó felelősséget.
.
Programok főmenü:   A PMÉK tagjainak és érdeklődőknek ajánlott programok, események. Tartalmát az Alkotók és a kamara Titkársága szerkesztik.
.
Fórum főmenü:   Az alkotók egymás közötti vélemény és információcseréjének felülete. Célja a kamarán belüli közösségépítés. A fórumbejegyzéseket bejelentkezett Alkotók tehetik név feltüntetése mellett. Tartalma nem moderált, azért a PMÉK felelősséget nem vállal!
.
.
Keresés mező:   Szöveges keresési lehetőség a honlap tartalmában

Hírek kismenü:   A PMÉK tagok és érdeklődők figyelmébe ajánlott közlemények, hírek, pályázatok, olvasnivalók, stb.
.
Továbbképzések kismenü:   Kötelezettség jellege miatt - a programok közül kiemelve - itt is megtalálhatók a továbbképzési pontok megszerzéséhez ajánlott képzések.
.
Letöltések kismenü:   A kamarai ügyintézéshez, információátadáshoz rendelt, illetve egyéb célból közzétett letölthető fájlok (formanyomtatványok, űrlapok, határozatok, jegyzőkönyvek, stb.)
.
Jogszabályok kismenü:   Közvetlen hivatkozás a Magyar Építész Kamara honlapjának Jogszabályok aloldalára.
.
Elérhetőség kismenü:   A PMÉK és a Titkárság munkatársainak elérhetősége, ügyfélfogadási idő.
.
Súgó kismenü:   Jelen oldal, a www.pmek.hu honlap felépítése, használati útmutatója.

Bejelentkezés mező / Személyes menü:   A regisztrált Alkotók bejelentkezési ablaka, illetve személyes menüje

Kapcsolatok lista:   Közvetlen hivatkozás a PMÉK néhány fontosabb társszervezetének honlapjához.

.
Honlaphasználat

.
Főoldal:   A főoldalra a honlap bármely részéről visszaléphet a címcsík címerére kattintással.
.
Sezrvezet főmenü:   Kattintson a főmenü nevére. Az oldal tartalmának olvasásához használja a görgetősávot.
.
Alkotók főmenü:   Kattintson a főmenű nevére. Az Alkotók között a felső keresősor tagszám, név (név részlete), lakhely  (mint kötelezően nyilvános adatok) szűrésével kereshet, a találatokat név vagy lakhely szerint, csökkenő vagy növekvő sorrendben kérheti. Több oldalas találati listát az oldal alján lévő lapozósor segítségével böngészhet. Az Alkotó nevére kattintva láthatja az ő saját oldalát, illetve láthatja azokat az adatokat, amelyeket megadott ill. engedélyezett. Az oldal alján az Alkotóhoz kapcsolt (általa feltöltött) Alkotások hivatkozása látható.
.
Amennyiben Ön saját alkotói oldalát hívja be, és a baloldali bejelentkező mezőben belépett, a szerkesztés gomb megnyomásával - a kamarai szám és a név kivételével - szerkesztheti is adatait és azok közzétételét, illetve Alkotásokat tölthet fel.
.
A szerkesztő oldalra a baloldali személyes menüből is beléphet, ugyanitt Alkotásokat, programokat, vagy új fórumtémát ill. hozzászólást írhat.
.
Alkotások főmenü:   Kattintson a főmenű nevére. Az Alkotások között a felső keresősor megnevezés (részlet), helység, Alkotó név (részlet), funkció szűrésével kereshet. Több oldalas találati listát az oldal alján lévő lapozósor segítségével böngészhet. Az Alkotás nevére kattintva láthatja annak részletes adatait, Az Alkotó nevére kattintva annak személyes lapja nyílik meg.
.
Amennyiben Ön saját Alkotásának oldalát hívja be, és a baloldali bejelentkező mezőben belépett, a szerkesztés gomb megnyomásával szerkesztheti is annak részleteit.